FENG SHUI


A Feng Shui a térrendezés ősi kínai művészete, melyet azonban Európában is hatékonyan alkalmazhatunk, amennyiben alapelveit megértjük és környezetünket ennek megfelelően rendezzük be.

A Feng Shui működtetésének első lépése, mielőtt bármihez hozzákezdenénk, a lomtalanítás, rendrakás. Az új kezdetet nem lehet a múlt felhalmozott lomjaira építeni.

A következő lépés az egyes életterületek áttekintése abból a szempontból, hogy az ott található tárgyak színe, formája, anyaga, elrendezése, darabszáma megfelel-e a terület funkciójának. Ehhez mindenképpen szükség van egy pontos, méretarányos alaprajzra, melyen a tájolás pontosítása megtörténhet. Első körben azokat a tárgyakat kell eltávolítani, amelyek nem tartoznak ide. Ha más területre megfelelőek, helyezzük át őket, ha nem akkor ajándékozzuk el, adjuk el vagy szélsőséges esetben dobjuk ki. Ha mindenképpen ragaszkodunk valamihez, de semelyik területre sem megfelelő, akkor egy fekete csomagolásban, zárt szekrényben tárolhatjuk, addig, amíg olyan helyre kerülünk, ahol meglesz a helye.

A harmadik, gyakran elhanyagolt lépés, a tér megtisztítása. Ez a lépés feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a hatás tartós legyen. A módszer szabadon választható, de fontos, hogy fizikai (takarítás) és energetikai szinten is történjen meg.

Negyedik lépésként, a már megtisztított térbe lehet az egyes területeknek megfelelő új tárgyakat elhelyezni, melyek a terület funkciójának színben, formában, anyagában, elrendezésében, darabszámában megfelelnek és energetizáló hatásúak.

Ötödik lépésként pedig érdemes megnézni, hogy a helyszínen élő, ill. sokat tartózkodó személyek Feng Shui asztrológiája (Gua szám), melyik területekkel harmonizál és ezeket a területeket még egyszer olyan szemmel áttekinteni, hogy saját életcéljaikkal is harmonizáló, számukra kedves tárgyak is kerüljenek ide.